Abyste si pÅ™ipravili opravdu dobrou kávu, poslyÅ¡te nÄ›kolik zásadních rad. Vždy používejte Äisté nádobí a kvalitní vodu na zalití kávových zrn. Voda by nemÄ›la být nikdy vařící, mÄ›la by mít teplotu zhruba devadesát tÅ™i až devadesát ÄtyÅ™i stupnÄ› Celsia. To je nejideálnÄ›jší doporuÄovaná teplota. Vždy si vybírejte a používejte smÄ›s, která má tu správnou propustnost vody a správnou hustotu. Velmi důležité je dodržet správný pomÄ›r smÄ›si na vyluhování a správnou dobu louhování jednotlivých druhů káv. Zrna používejte vždy pouze ÄerstvÄ› pražená a skladujte a uchovávejte je ve vzduchotÄ›sné nádobÄ›. Nikdy je nemelte příliÅ¡ dlouho dopÅ™edu, ale vždy tÄ›snÄ› pÅ™ed spaÅ™ením.

Zásady se mají dodržovat

Pokud dodržíte veÅ¡keré tyto zásady, vaÅ¡e příprava kávy bude naprosto dokonalá. Pijte ji potom po malých douÅ¡cích co nejdříve poté, co jste si nachystali. DoporuÄuje se pÅ™i její konzumaci vypít alespoň jeden decilitr vody pokojové teploty. A nezapomeňte, že každý pokrm Äi nápoj musíte vyrábÄ›t s láskou a radostí. JedinÄ› tak bude váš požitek naprosto dokonalý.